Mitt maleruttrykk befinner seg mellom det naturalistiske og total abstraksjon.

Fra tidlige barneår har jeg tegnet, malt og brukt mine kunstneriske evner. Drømmen om en kunstutdannelse ble byttet til 6 års høyskoleutdannelse og økonomisk trygghet som spesialsykepleier, lederutdannet, pedagog, autorisert coach og kommunikolog og dette har vært bakgrunn for mitt formelle yrkesliv.

Parallelt med dette har jeg tatt svært mange kurs i ulike kunstneriske teknikker gjennom mer enn 40 år.

På fritiden har jeg i flere år undervist i forskjellige malingsteknikker for Folkeuniversitetet. I noen år sydde jeg klær av håndmalt silke. Jeg har også dekorert hytteinventar med motiv fra norsk eventyr- og fjellverden.

I senere år har jeg filtet og tovet ull. Det er mange som etter hvert er blitt kjent med de små filtede nissene mine med håndtovede, håndsydde klær og håndstøpte sko. De blir født i mørke høstkvelder når vi nærmer oss jul og mange befinner seg i andre deler av verden.

Med årene er det akvarellmalingen som står mitt hjerte nærmest. Jeg har skolert meg gjennom mange år hos Norges, Nordens og verdens dyktigste akvarellmalere.

Akvarellmaling kan være uforutsigbar, samtidig tiltrekkes jeg av friheten, leken og spenningen det innebærer. Den gir meg nye oppdagelser som gir meg lykkefølelse når jeg mestrer og som gir næring til min kunstneriske sjel. Teknisk er jeg alltid på jakt etter det særegne optimale akvarelluttrykket. Kontrastene fra det hvite vakre bomullsarket, gjennom transparente farger og til de opake fargene gir meg karakteren som jeg søker.

Når jeg maler med akryl på lerret får jeg bruke andre sider av min kreative skaperglede. Da kan jeg eksperimentere og bruke teknikker som ikke er så lett å få til med akvarell.

Jeg bor i et natureldorado og naturens ulike elementer inspirerer meg. Uttrykket mitt befinner seg mellom det rent naturalistiske og total abstraksjon, - noe er diffust, noe gjenkjenbart. I blant dukker mine kvinneskikkelser opp.

Jeg er opptatt av karakter og stemninger i et bilde og håper å kunne skape litt undring og glede i en ellers urolig verden.
wenche margrethe hals jacobsen Les min CV

Jeg er juryert medlem i Nfuk, Norsk forening for uavhengige kunstnere.